Mijn Geld In 6 bakjes: Ontdek Nu Het Geheim Van Een ZZP-moeder!

“Ma, wanneer gaan we weer een keer naar de Efteling?” Ik krijg het warm. Ik voel me rot als ik “nee” moet zeggen. Ik voel me rot als ik moet zeggen “schat, wat een leuk idee! Maar we hebben het geld er niet voor. Nog even wachten. Wil je een snoepje?” pfffff…..

Er was een tijd in mijn leven dat ik aan het eind van de maand moest kiezen: ga ik mijn tank vol gooien om naar mijn werk te kunnen gaan? Dan moet ik een paar dagen zuinig aan doen met boodschappen. Of tank ik voor 20EUR en heb dan nog geld voor eten? Kleding? Schoenen voor de kids? Kapper? Keertje bios? Nee hoor, zat er echt niet in! Wat voelde ik me arm! Altijd tekort, altijd “ja maar” altijd “nee” of “nu niet”.

Er was een tijd dat ik mijn rekeningen niet op tijd kon betalen. Dat ik maar uit ging stellen, dat ik erop aan liet komen om de eerste betalingsherinnering te ontvangen. Beetje schuiven rechts en links.

Met andere moeders en kids een dagje uit? Oeps, een hele uitdaging. Eten en drinken mee, heel erg low-budget. Niet erg en het kan ook hoor. En er waren er meer die tegen hetzelfde stukje aan liepen. Alleen het alomvattende gevoel van tekort op alle niveaus trok mij enorm naar beneden. Ik werd er moedeloos van, en dat was voelbaar in het hele gezin. Nu kun je zeggen: kwestie van mindset, van alles is iets te maken en dat is ook wel zo. Ik ben daar meester in geworden! Maar toch…

Op een dag kwam er een systeem op mijn pad dat ik zo geweldig vond! Ik ging het gelijk toepassen. Het was wennen, het was discipline ontwikkelen om het ook echt week voor week te gaan doen. Het was commitment en niet afwijken van de regels. Onder geen enkele omstandigheid. Gedurende de eerste weken was het er echt in komen. Maar op een gegeven moment werd het gewoon heel normaal en ik zou het nu voor geen goud meer willen missen. Waarom?

Omdat ik nu altijd voldoende geld heb! Omdat ik nu alles kan doen wat ik wil doen! Omdat ik nu geen “nee” meer hoef te zeggen als het om luxe en plezier gaat. Omdat het me een gevoel van rijkdom en overvloed geeft. Meer geld? Nope. Toen nog niet, nu wel. Ik heb beter leren omgaan met mijn geld en het systeem zorgt ervoor dat ik een manager van mijn geld ben geworden.

 

Ik al je heel beknopt uitleggen hoe het werkt. Wil je er meer over weten, neem dan contact op en ik help je op weg o het ook voor jou of voor jullie, neer te zetten als een bron van plezier en overvloed. En dat is het echt!!!

 

In wezen gaat het erom dat je de netto inkomsten, onderverdeeld in 6 “potjes” oftewel, op 6 verschillende rekeningen (check bij je bank of je gratis onder rekeningen mag openen en die zelf een naam mag geven).

  1. levensbehoefte
  2. sparen voor een doel
  3. give/donaties
  4. educatie
  5. play/games
  6. gouden gans

1 levensbehoefte: hiervan betaal je alles wat in de basis nodig is om te leven: huur/hypotheek, autokosten, telefoon, verzekeringen, eten etc.  Advies: 55% van je inkomsten gaan in deze pot

 

2 sparen voor een doel: hiervan betaal je grotere aanschaffingen: verbouwing, luxe tv, wasmachine, auto, wat grotere vakanties etc. Advies: 10% van je maandelijkse in komsten gaan in deze pot

3. give/donaties: het leven is niet alleen ontvangen maar ook geven. En wie geeft, die zal ook ontvangen. Een goed doel, iemand die iets kan gebruiken, dierenasiel, voedselbank etc. Ook het geven van je tijd aan iets of iemand is een donatie, iemand ergens mee helpen, vrijwilligerswerk etc. Advies: 5% van je maandelijkse in komsten gaan in deze pot

4. educatie: om te groeien moeten wij leren en studeren. Betaal uit deze pot cursussen, educatieve boeken, trainingen, taalcursussen, muziekles, zwemles etc. Advies: 10% van je maandelijkse in komsten gaan in deze pot

5. play/games: Dit is de lievelingspot van bijna iedereen! Waarom? Omdat je geoorloofd gek mag doen 🙂 Ook al heb je heel weinig te besteden wellicht, dan nog voel je je rijk en luxe als je iets mag doen of kopen puur voor het plezier. Wellicht een keer iets van kleding wat eigenlijk niet echt nodig is? Toch dat uitstapje Efteling, het ijsje, het frietje? Een keer een dure parfum of een extra horloge? Hoe zou je je voelen als je met 50EUR de Douglas binnen zou stappen en iets mag kiezen bijvoorbeeld? Of een keer naar het Casino? Bios met het gezin? Voor iedereen is het heel verschillend wat plezier en games betekent. Advies: 10% van je maandelijkse in komsten gaan in deze pot. DEZE POT MOET EENS PER MAAND LEEG!!!! Omdat het ons een fijn gevoel geeft e de enrgie omhoog brengt.

6. Gouden gans: dit geld investeer je. Investeren is alleen voor rijke mensen? Foutje, ju kunt al met 10EUR per maand investeren. Er zijn talloze veilige manieren om dat te doen. Dit geld geef je NOOOOIIIIIT ergens aan uit!!! Deze pot is er alleen maar om te groeien en je meer geld te verschaffen. Advies: 10% van je maandelijkse in komsten gaan in deze pot.

Ik help je graag op weg, mocht je meer willen weten.

Wil je binnenkort een gratis webinar hierover? Geen probleem, stuur me even een mailtje of een pb en ik nodig je uit. Je zult zien, die is de meest ingenieuze manier om van weinig, veel te maken.

Op Jouw Succes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *