10 Confronterende Feiten Over Jouw Mislukkingen

 

Opnieuw opbouwen

Een succesvolle miljonair of miljardair kan zijn vermogen kwijtraken maar het ook weer opbouwen omdat hij weet wat hij doen moet om succesvol te zijn. Succesvolle mensen vol zelfvertrouwen hebben ook de overtuigingen die daarbij horen. Terwijl veel andere, meer onzekere mensen op een bepaald niveau waar ze zich comfortabel bij voelen blijven hangen.

Mopperen en anderen de schuld geven

Zolang je je daar goed bij voelt is dat natuurlijk helemaal prima. Maar ik hoor veel mensen mopperen op hun bestaan, op hun omgeving, op wat ze overkomt. En daarmee verklaren ze zichzelf onbewust tot slachtoffer van hun omgeving. En door dat te doen, zul je nooit, echt nooit succesvol worden. Dat is niet helemaal waar, want je zult wel succesvol slachtoffer zijn. Maar is dat nou wat je wilt?

Mindset

Succesvolle mensen hebben een andere mindset dan niet succesvolle mensen. Ze denken en doen andere dingen dan niet succesvolle mensen. Ze denken positief en als er wat mis gaat hebben ze weer wat geleerd. Succesvolle mensen hebben wat Carol Dweck in haar boek mindset schrijft, een growth-mindset, waar de meer onzekere en meer passieve mensen een fixed mindset hebben.

De geheimen van succesvolle mensen:

1.  Succesvolle mensen weten wat ze willen

Om te bereiken wat je bereiken wilt is het werken met doelen cruciaal. Vaak weet je wel wat je niet wilt maar niet precies wat je wel wilt. En wat denk je dat er gebeurt als een timmerman een stoel wil maken, maar hij weet niet precies hoe die stoel er uit moet zien…
Ver beeld je doelen. Maak plaatjes van jouw ideale uitkomst. Zie het letterlijk voor je. En als zien iets is waar je je niet gemakkelijk mee verbindt, voel dan het gevoel of hoor wat je hoort. Maar maak er wel een zintuiglijke waarneming van. Misschien dat je ook nog iets ruiken kunt of iets proeven.  Je kunt jezelf daarnaast bevestigen door gebruik te maken van affirmaties en geleide visualisaties.

2.  Succesvolle mensen weten waarom ze willen wat ze willen

Je moet weten wat je wilt en daarnaast moet je genoeg reden hebben om te willen bereiken wat je bereiken wilt. Als je niet genoeg redenen hebt, zul je geneigd zijn bij de eerste tegenwind af te haken. Door zoveel mogelijk redenen op te schrijven of te verbeelden kun je jezelf ook als het even tegenzit gemotiveerd houden.

3.  Succesvolle mensen hebben een goede strategie

Naast dat je moet weten wat je wilt en naast dat je genoeg reden moet hebben om te willen wat je wilt, heb je ook een goede strategie nodig. Een groter plan.  Een plan waarin je voor jezelf de stappen beschrijft die je te zetten hebt om je wens tot werkelijkheid te maken.  Als je een eigen bedrijf wilt starten kom je nergens zonder plan. Als je blijvend af wilt vallen gaat het je niet lukken zonder plan. Als je een andere baan wilt vinden of je relatie wilt verbeteren, enzovoorts, wat het ook is: Je hebt een goed plan nodig. Een plan waarin niet alleen de stappen staan, maar waarin ook staat wat je gaat doen als het even tegen zit. Een goede voorbereiding is het halve werk.

4.  Succesvolle mensen weten dat ze moeten oefenen om iets te leren

Succes ontstaat niet zomaar. Het is niet iets wat je achteroverleunend in je stoel kunt gaan zitten ervaren. Voor de meeste mensen is het hard werken. Maar dat hard werken hoeft in principe niet zozeer veel energie te kosten. Als je gaat voor wat je wilt en je hebt het besluit genomen en niets of niemand gaat je tegenhouden, dan zul je vaak de moeiteloosheid aan je zij ervaren. Ja, je moet wel moeite doen, maar vaak levert het je ook veel energie op. Leren lopen ging ook niet vanzelf. Je rijbewijs halen voor de meesten van ons ook niet. Je moet oefenen, oefenen, oefenen.

5.   Succesvolle mensen zijn niet bang om fouten te maken

Fouten maken is een belangrijke voorwaarde voor succes. Als je bereid bent om vaak en veel fouten te maken, dan leer je sneller en word je snel beter in wat je doet. Plannen maken is onderdeel van het succes, maar uiteindelijk wordt succes altijd door te doen behaald. Net even eerder in stappen, niet bang zijn voor wat er komen gaat en veel doen, doen en nog eens doen, maakt de succesvolle mens succesvol. Dus eerst denken en dan doen, gaat voor de succesvolle mens niet altijd op.

6.   Succesvolle mensen focussen hun tijd en aandacht

Een heel belangrijke factor in het behalen van successen is je vermogen om gefocust te blijven. Om steeds hoofd en bijzaken te scheiden en je aandacht en energie consistent en consequent te blijven richten op waar jij naar toe wilt. En door eerst af te maken waar je aan bent begonnen.

7.   Succesvolle mensen vertrouwen op hun onderbuik

Onderzoek bevestigt het. Je bij gecompliceerde beslissingen laten leiden door je onbewuste of je intuïtie loont. Je onbewuste is in staat om veel meer factoren mee te wegen dan waartoe je ooit bewust in staat zult zijn. Als je daarnaast je je intuïtie op een lijn brengt met je verstand, dan ontstaat er iets als flow. Een zekere moeiteloosheid treedt op. Dat wat jij graag wilt, komt je dan als het ware halverwege tegemoet. Niet dat je er niks meer voor hoeft te doen, want zo werkt het niet. Maar de juiste dingen vallen op het juiste moment naar je toe.

8.   Succesvolle mensen communiceren effectief

We leven niet in een cocon, niet in een afgesloten wereld, maar in een open gemeenschap. Mensen zijn voor hun overleving ook afhankelijk van andere mensen. We zijn met zijn allen sociale wezens en hebben elkaar nodig. Wil je echt effectief zijn in wat je wilt, dan is een effectieve communicatie belangrijk. Succesvolle mensen weten dat ze niet alleen verantwoordelijk zijn voor wat ze zenden, maar ook voor wat ontvangen wordt. Ze geven niet een ander de schuld, maar nemen verantwoordelijkheid voor hun daden.

9.   Succesvolle mensen zijn congruent

Succesvolle mensen zijn wie ze zijn en zijn authentiek. Ze vertrouwen op hun eigen intuïtie, hun onderbuik. Ze luisteren naar zichzelf en nemen zichzelf en anderen serieus. Ze hebben respect voor wie zij zijn, maar ook voor wie de ander is. Ze weten dat we allemaal gevormd zijn door wat we hebben ervaren in onze werkelijkheid en weten dat die uiteen kan lopen.

10.   Succesvolle mensen denken groot

Succesvolle mensen richten op de zon en weten dat als het tegen zit, ze toch tussen de sterren zullen eindigen. Ze zijn als kind hun dromen niet kwijt geraakt, maar weten juist dat het die dromen zijn die hen op andere plekken brengt dan waar de meeste mensen naar toe gaan. Ze denken groot, zonder daarbij de details uit het oog te verliezen.

Herken je hier iets in? Wat herken je bij jezelf? Wat ga jij vanaf morgen anders doen?

Let me know…

Op Jouw Succes…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *