Mijn 10 Beste Tips Voor Ninja Thuiswerkers Rondom Kids

Werken vanuit huis rondom de kinderen, gelukkig is het heel erg in de mode! Het biedt natuurlijk enorm veel mogelijkheden, het ondernemerschap met al zijn lusten (en de lasten worden er vergeten bij te vermelden). Daarom deel ik mijn 10 beste tips met je, hoe je je home-based-business toch tot een succes kunt maken. Deels zijn ze afkomstig uit eigen ervaring (zie onderstaand foto) en deels de essentie van gesprekken die ik met klanten mocht voeren.

Tip 1: investeer in opvang! Regel 1 a 2 dagen in de week dat je echt je rug vrij hebt en plan alle intensieve trajecten en gesprekken op die dagen.

Tip 2: Maak van je huis een kindveilige zone! Zorg dat je niet steeds met je ogen achter op je hoofd in de gaten moet houden of er gevaarlijke situaties ontstaan.

Tip 3: Investeer in een laptop! Werken waar je wilt, met wie je wilt en wanneer je wilt, is heerlijk. Om echt flexibel te zijn, heb je niet alleen je mobiel maar ook een moderne (webcam/speakers voor skype/zoom) laptop nodig.

Tip 4: Plan en benut je thuiswerk tijd streng! Zorg dat je in je kind-vrije thuiswerk tijd, ook alle afleidingen uit hebt geschakeld en niet gaat strijken, tv kijken of koffie drinken.

Tip 5: Plan je dag! Maar blijf er flexibiliteit in houden, want ook al heb je een plan, dan nog kan je kind-eren ziek zijn of aandacht vragen. Ben bereid om te switchen.

Tip 6: CreĆ«er “jouw” plekje! Liefst een eigen kamer indien mogelijk. Ruimte voor je admin, je papieren, geeltjes, en andere materialen. Dan kun je de deur dicht doen en op die manier ook weleens “off-office” zijn.

Tip 7: Vraag om hulp en train jezelf! Stoer doen is out, in kwetsbaarheid ligt de kracht. Probeer afspraken te maken met je partner/buurvrouw als het gaat om het verdelen van taken (boodschappen, kinderopvang etc).

Tip 8: Stel je doelen vast maar voel je niet schuldig als het niet lukt! Schuldgevoel OF tegenover je kinderen, OF tegenover je business, is killing voor beide kanten en levert enorm veel spanning op. 80% is voldoende, streef niet naar 120%. Je doet toch al meer dan de klagende bankhangers.

Tip 9: Kweek een flexibele mindset! Planning goed, doelen goed, WHY helder? Wie zijn leven met (al dan niet jongere) kinderen deelt, weet dat een dag  altijd anders kan lopen dan verwacht. Baal dan vooral niet of wordt sjagrijnig. Part of the game! Laat dan even alles voor wat het is, en doe iets wat je enorm veel plezier oplevert. Daarna ben je veel productiever dan ooit.

Tip 10: Water bij de wijn. Thuiswerken heeft veel voeten in de aarde, die wel prima te handelen zijn overigens. Wees coachable, school jezelf, durf te veranderen en nieuwe dingen uit te proberen. Je zult in de eerste jaren veel tijd moeten investeren, maar als je alle uitdagingen met beide handen aanpakt, zal het altijd de moeite waard zijn.

Heb jij uitdagingen die je graag wilt delen? En natuurlijk vanuit je eigen ervaring de Gouden Tip geven? Graag hieronder delen, en als je het idee hebt, dat je mensen kent die hier wat aan zouden kunnen hebben? Delen is welkom.

Op Jouw Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *